Mijn kennis hoek

Welke kennis heb ik ter beschikking om tot een mooi behandelplan op maat te komen?

Gedragstherapie voor honden; wanneer je ongewenst gedrag ervaart zul je de oorzaak moeten weten: uitvallen naar andere honden kan uit angst, onzekerheid van eigenaar, slechte socialisatie, beschermingsdrang etc.

Wanneer je zelf weet wat de oorzaak van de oorzaak is, zul je ten eerste meer begrip hebben voor hetgeen de hond laat zien en kun je beter ondersteunen in de juiste manier. 

Voeding  deze kennis heb ik vanuit de opleiding oersterk coach die ik bij de honden ook in een versie toe pas; heel veel honden zijn chronisch gestressed, overprikkeld en ook deels komen er op sommige gebieden voedingstekorten voor, waar je niet zo snel aan zult denken. Ik kan de huidige voeding met de connectie sensor uitmeten en ook meet ik een aantal supplementen uit waarvan ik al in de praktijk ervaren heb dat dat goed bijdraagt aan herstel. 

Etherische olien; en dan met name in de zin van selectie op toepassingen bij honden. Aangezien je heel veel werkt via het lymbisch systeem is daar een bepaalde plan van aanpak bij nodig. Zo maar een olie smeren op een hond zal dus bepaald niet een standaard advies zijn. Er zijn hele mooie ondersteunende behandelprotocollen die ik als behandeling aanbied, maar ook als cursusvorm zodat je het zelf thuis kan.

Reiki:  heel veel honden komen tijdens een consult vragen om steun in de vorm van Reiki; ze weten vaak exact waar ze het willen ontvangen en hoe lang. Iets dat ik standaard aanbied aan een hond, want uitzetten kan ik het niet… 

Supplementen:  klinkt raar, maar het blijkt toch dat de honden net als de mensen tegenwoordig een heel stuk meer stress ervaren waardoor er dieper liggende problemen ontstaan.  Daarnaast bevat onze voeding ook niet alles meer als je het vergelijkt met 50 jaar geleden en is er steeds meer kijk op het stukje epigenetica. Kijk voor meer informatie eens op www.bijzonder-gezonder.nl  Ik doel met name op dingen als laaggradige ontstekingen, suboptimale omega 3 status, mineralen  of sporen elementen tekorten  en insuline resistentie dat ik ook regelmatig bij honden tegenkom. 

Connectie sensor: deze is ontwikkeld door Eric Laarakker van Holistische praktijk Den Hoek in De Bilt. Een handig instrument waarmee ik dingen uit kan meten op vele niveaus;