mijn “werk”?

In de afgelopen jaren dat honden ons leven verrijken heb ik mij op tal van manieren met ook met kynologische kennis verrijkt. In de eerste jaren uiteraard met name over opvoeding en gedrag, waarbij de hondenschool en gedragstherapie ontstaan zijn. Daarna ook gekeken naar optimale voeding, waardoor de webshop Versvoer is ontstaan: deze is inmiddels niet meer mijn eigendom. Door te blijven zoeken naar optimalisatie ben ik steeds meer cursussen en opleidingen gaan doen die allemaal met elkaar te maken hebben en tot een totaaloplossing kunnen komen bij tal van problemen.   De rode draad in dit alles is terug naar de basis en zoeken naar een oplossing en je niet richten op symptoombestrijding.

Tijdens een consult kunnen er een aantal dingen naar voren komen waarvan je denkt: dat is handig als de hond daar minder last van zou hebben. Denk daarbij aan zowel emotionele issues als gezondheid issues.

Ik kijk vanuit een compleet perspectief, daarin zijn de olien aanvullend in het plan, want ook het stukje gedragstherapie en voeding zal aan bod komen. Ik werk graag met het zelf genezende vermogen van mens en dier. Een hond weet vaak heel goed wat hij/zij nodig heeft en er zijn een aantal methoden hoe ik een plan op basis van maatwerk kan bieden.

Voordat een hond daadwerkelijk gezondheidsklachten krijgt dat een eigenaar ze ziet, daar gaat vaak een traject aan vooraf dat ergens door ontstaan is en de oorsprong kan vinden in het lijf. Deze beginpunten kunnen liggen in opvoeding, genetisch, voeding, beweging etc. Ik bekijk vanuit orthomoleculaire hoek met (epi) genetica als leidraad het totaalplaatje. Er zit ergens een puzzelstukje fout en welke is dat en wat kunnen we er aan doen. Het komt er op neer dat de basis te vinden is in genen en die zijn ergens de weg krijg geraakt. Waar dat ontstaan is; dat ik het boeiende stukje aan maatwerk.