Omega 3 olie voor je dier

Een heel ander soort olie, maar deze olie is vanwege de EPA en DHA vetzuren feitelijk onmisbaar voor een goed functioneren van het lichaam. Wanneer ik terug naar de basis ga redeneren, dan heb je een gezonde cel nodig om stoffen in op te kunnen nemen en transporteren.

Een beschadigde cel bevat een te rafelige rand en te weinig receptoren om zijn werk te kunnen doen. Dus…wanneer je van alles al geprobeerd hebt en niets blijkt te werken dan zou je eens helemaal naar die basis terug moeten.

Oorzaak te weinig goede vetzuren

Tegenwoordig krijgen wel steeds meer honden soortgeschikte voeding in de vorm van rauwe vleesvoeding. Maar aangezien de grondstof (vlees) vaak vanuit de bioindustrie komt zal daar te weinig omega 3 van nature in zitten. Je krijgt de verhoudingen dan echt niet op orde wanneer je ook regelmatig zelf denkt te geven, want ook deze komt uit de bioindustrie en zal nog amper omega 3 bevatten omdat deze dieren ook hoofdzakelijk met vismeel ( omega 6) gevoerd worden.

Dan is er ook nog een grote groep honden die meerdere keren per dag brokken krijgt. Deze voeding is high processsed en bevat nog amper noodzakelijke vitamines en mineralen die ook goed opneembaar zijn. Besef: de analyses zijn gemaakt VOOR verhitting van de substantie. Ook zaken als de maillard reactie zal op den duur zorgen voor een minder goed werkend immuunsysteem van je dier. En ik denk dat je wel weet dat veel visolie na verhitting de werking totaal verliest. Dus brokken op basis van zalm…daar zit je oplossing dan ook duidelijk niet in. Veel ouder wordende honden knappen binnen een paar weken op wanneer ze weer voldoende omega 3 in het lichaam hebben.

Repareren op celniveau

Hetgeen ervoor zorgt dat de celwand doorlaatbaar wordt is een stofje dat onder andere in visolie te vinden is. Omega 3.

Het basis probleem van een te lage omega 3 status in het bloed ligt in het feit dat ook honden teveel omega 6 binnen krijgen en nagenoeg geen omega 3. De zalmolie wordt ten onrechte nog wel eens toegevoegd als reden dat daar omega 3 inzit; echter is dit zwaar bewerkte olie, vaak in doorzichtige plastic flessen en gemaakt van plofzalmen. Bij het produceren wordt deze olie verhit, zodat het ook houdbaar blijft en er mooi helder uitziet.

Visolie in capsules bevat vaak visolie die gemaakt is van hele sardientjes of ansjovis die met mega grote hoeveelheden uit wateren gehaald worden aan de andere kant van de wereld! Laat die visjes daar gewoon voedsel zijn voor walvissen en dolfijnen en de mensen die daar wonen! om zo veel mogelijk stoffen in een kleine capsule te krijgen zijn er natuurlijk ook weer bewerkingsprocessen nodig. Heb je capsules liggen: snijdt deze dan eens open en besef wat je dan daadwerkelijk slikt. Vaak stinkt het enorm naar vis: en dat betekend dat het ranzige olie is.

Ook het alternatief voor vis: de krill olie zou ik liever niet geven omdat dit de grootste bron van voedsel is voor de walvissen, walrussen of zeevogels.

Aangezien er toch redelijk wat kabeljauw gevangen wordt voor de supermarkten en vishandel lijkt het mij een voor de hand liggende keus om de omega 3 olie die in die levers zitten te gebruiken ipv dit massaal weer in de zee te dumpen en daar op de bodem weg te laten rotten.

Vergelijk dus je visolie ook op basis van productie en afkomst; dat lijkt mij in de huidige wereld wel van belang. Het gehalte aan EPA en DHA zegt je ook wat over de concentratie. Je kunt een visolie daarnaast goed vergelijken op basis van een waarde: de TOTOX waarde; hoe lager hoe beter. Deze waarde geeft namelijk de oxidatie graad aan.

Arctic Bleu

Vandaar dat ik voor onszelf en de honden kies voor Arctic blue; deze zit in glazen flessen ( geen kans op pcb en slecht lichtdoorlatend) Als je vergelijkt met een merk dat velen wel kennen voor de dieren: de Doils, dan is zowel het gebruiksgemak als de prijs toch echt wel een enorm verschil ten positieve van de Arctic Bleu.

ter vergelijk:

236 ML Doils flesje kost advies verkoop ruim 55 euro.

300 ML Arctic Bleu kost in de losse verkoop 29,95 per losse fles; en er zit volume korting op.

Reken zelf gemakkelijk uit hoe lang je met een flesje doet:

En vergeet dan ook niet wat een goede omega 3 : omega 6 verhouding voor je eigen lichaam kan betekenen. Veel mensen met chronische klachten hebben in de regel ook een veel te lage omega 3 status in het lichaam. Vaak wordt die waarde negatief beïnvloed door alle vormen van medicatie die juist voorgeschreven worden. kijk gerust eens op www.bijzonder-gezonder.nl wanneer je aan de gang wil met je eigen klachten.

Bestel HIER zonder verzendkosten je omega 3 voor jezelf of je dier