Petoil: holistische gezondheid voor dieren

Vanuit diverse invals- en kennis hoeken is er meer mogelijk dan een pilletje bij problemen oplossen. Sterker nog: steeds meer huisdieren krijgen chronische klachten met daarbij dagelijks medicijngebruik. We richten ons daarmee ook meer op onderdrukken van de klacht dan het daadwerkelijk oplossen van de oorzaak. Overgewicht en huidproblemen komen steeds vaker voor.

Voor een dier is een gezonde geest in een gezond lichaam net zo belangrijk. Veel gedragsproblemen (geest) zijn daarom niet op te lossen met alleen resultaat gerichte therapie en oefeningen. Versterkt je het lijf dan verdwijnen ook veel lastige gedrag problemen.

Te denken valt aan suppletie in mineralen, vitamines of kruiden. Pas wanneer het lichaam in staat is om suppletie op te nemen heb je er resultaat van. Maar om te zorgen dat het lijf dit kan zal er wellicht eerst wat voorwerk nodig zijn. 

Veel gedragstherapeuten richten zich met name om het probleem gedrag. Maar ik denk dat steeds meer mensen inmiddels ook wel weten dat stemming bij de mensen ook beïnvloed kan worden door voeding en leefstijl. Echter, om dat te vertalen naar de behoeften van de hond..daarvoor heb je van meerdere kanten kennis en kunde nodig. Die kennis is tot nu toe nog niet centraal te leren in een opleiding. Ik combineer mijn opleiding gedragstherapie daarom met een opleiding KPNI ofwel Epi-genetica. Ik ga hiermee terug naar de basis behoefte van de hond op zich. En dat is vaak de oorsprong van het probleemgedrag; waar je dan ook de oplossing gaat vinden. Ik werk daarom niet met corrigerende methoden of interventies die symptomen onderdrukken.